A Centro – Medical Egészségügyi Központban Törökbálinton az egész világon jelenleg a legújabb, legmodernebb, leggyorsabb, prémium minőségű, japán Fujifilm gyártmányú, Aperto Lucent Plus típusú nyitott MR-készülék kezdi meg működését.

Egyensúly a diagnosztikai képalkotás és a nyugodt környezet között – az Ön kényelme érdekében

Az újonnan megjelent egy oszlopos, 320 fokban panorámás, körkörös kilátást biztosító nyitott MRI rendszer minden bezártságérzéssel küszködő páciensnek jóval nyugodtabb környezetet jelent a vizsgálat elvégzése szempontjából.

Új! SynergyDrive rendszer: javítja a vizsgálat hatékonyságát, teljesen automatizálja, egyszerűsíti és felgyorsítja az MR-vizsgálati folyamatot.

Új! IP-RAPID rendszer: nagy tisztaságú, nagyobb képfelbontás rövidebb szkennelési idő alatt. Átlagosan 33%-kal rövidebb vizsgálati idő.

Radar rendszer: mozgási műtermék elnyomó technika. Kompenzálja a test mozgását a légzés, a nyelés vagy a szívverés miatt.

Amit az MR-vizsgálatokról fontos tudni

 • Natív MR-vizsgálat során kontrasztanyagot nem alkalmazunk.
 • A natív MR-vizsgálatot általában néhány napos várakozási, illetve előjegyzési idővel tudjuk elvégezni. Pácienseinket hétvégén is fogadjuk MR-vizsgálatra.
 • A natív vizsgálatra akár szakorvosi javaslatra, akár saját elhatározásukból is jelentkezhetnek. A vizsgálatok előtt azonban javasoljuk szakorvosi vizsgálat és konzultáció elvégzését, melyre központunkban is lehetőséget biztosítunk, külön térítési díj ellenében (lásd Árak címszó).

Nyitott MRI vizsgálat modern gépekkel felszerelt rendelőnkben
 • Előfordulhat ugyanis, hogy nem MR-vizsgálatot kell elvégezni. Előfordulhat továbbá, hogy nem is azt a testrészt vagy területet (vizsgálati régiót) kellene megvizsgálni, amit a páciens problémásnak gondol.  Központunk nem tehető felelőssé a páciens vizsgálati régióra vonatkozó szakszerűtlen utasításából eredő mindazon kárért, ha a páciens a figyelmeztetés ellenére olyan testrész vizsgálatát kéri, amely nem egyezik meg a panaszokat szakmailag ténylegesen magyarázó elváltozások kimutatására szükséges vizsgálati régiókkal! Ennek megfelelően a vizsgálat előtt kitöltendő adatlapot a páciensnek kell kitölteni saját kézírásával, ahol a vizsgálati területet is neki kell megjelölnie, leírnia.
 • Terhesség esetén az első trimeszterben (első 12 hét) egyáltalán nem végzünk MR-vizsgálatot. Ezt követően (tehát a terhesség negyedik hónapjától) natív MR-vizsgálatot kizárólag írásos szakorvosi javaslat alapján végzünk, melynek az alábbiakat kell tartalmazni:

 • terhesség pontos ideje (hány hetes terhes)
 • milyen MR-vizsgálatot kérnek
 • a vizsgálat részletes, alapos szakmai indoklása
 • szakorvos neve, aláírása és pecsétje

 • Központunkban az alábbi natív MR-vizsgálatokat végezzük: koponya (arckoponya és agykoponya), teljes gerinc (nyaki gerinc, háti gerinc, ágyéki gerinc és keresztcsont), végtagi ízületek (váll, könyök, csukló, kézfej, csípő, térd, boka, lábfej), végtagok (felkar, alkar, comb, lábszár).
 • Központunkban nem végzünk nyaki lágyrész, gége, garat, mellkas, szív, emlő, has, kismedence, prosztata és here natív MR-vizsgálatot.
 • Amennyiben még nincs kezelőorvosa, központunkban lehetősége van külön térítési díj ellenében, akár a vizsgálat előtt, vagy a vizsgálat után is szakorvosi vizsgálatra, konzultációra, kizárólag előzetes időpont egyeztetést követően.
 • Kontrasztanyagos MR-vizsgálat esetén a natív vizsgálat elvégzése után kontrasztanyag adására kerül sor (intravénásan).
 • Kontrasztanyag adásának eldöntése kizárólag a kezelőorvos (beutaló szakorvos), illetve a radiológus feladata a szakorvosi vizsgálat, illetve a natív vizsgálat eredményének ismeretében. Kontrasztanyagos MR-vizsgálatot kizárólag egyértelmű, eredeti (nem másolat, nem szkennelt) szakorvosi írásos javaslat alapján végzünk (az orvos aláírásával és jól látható pecsétjével ellátva). Páciens külön kérésére nem adunk kontrasztanyagot!
 • Kontrasztanyag adása esetén a vizsgálat helyszínén a kontrasztanyag beadása előtt a páciens részéről a beleegyező nyilatkozat aláírása kötelező.
 • MR-vizsgálatnál kontrasztanyag adása esetén minden esetben szükséges vesefunkciós vizsgálat (vérvétel: GFR) elvégzése a vizsgálat előtt. Ebben az esetben kérjük, hogy a vizsgálatra két hétnél (14 napnál) nem régebbi laborlelettel együtt érkezzen. Amennyiben a vizsgálat végzésekor ilyen laborlelettel nem rendelkezik, és a vizsgálat végzése közben a radiológus kontrasztanyag adását javasolja, ezt egy másik időpontban végezzük el a laborlelet birtokában. 45 alatti GFR esetén nem adunk be kontrasztanyagot.
 • A kontrasztanyagos MR-vizsgálatot általában néhány napos várakozási, illetve előjegyzési idővel tudjuk elvégezni.
 • A kontrasztanyagos MR-vizsgálatra szakorvosi javaslat/beutaló alapján és laborlelettel együtt lehet jelentkezni.
 • Összefoglalva, a kontrasztanyagos MR-vizsgálathoz szükséges:

– két hétnél (14 napnál) nem régebbi labor (vérvétel: GFR) vizsgálat

– eredeti (nem másolat, nem szkennelt) írásos szakorvosi javaslat, melyben egyértelműen szerepel a kontrasztanyagos MR-vizsgálat kérése, a kért vizsgálat megnevezése és szakmai indoklása (az orvos aláírásával és jól látható pecsétjével ellátva).

 • A kontrasztanyag kockázatairól, lehetséges mellékhatásairól az MR-vizsgálat előtt minden esetben írásos tájékoztatást kap, a kontrasztanyag beadásához a páciens írásbeli beleegyezése szükséges.
 • A kontrasztanyagos MR-vizsgálatot megelőző 6 órában nem szabad enni, mert a kontrasztanyag hányingert okozhat. Vízfogyasztás megengedett, sőt kifejezetten javasolt. Az MR-vizsgálat után a szokásos napi tevékenység folytatható, kíméletre nincs szükség.
 • Központunkban az alábbi kontrasztanyagos MR-vizsgálatokat végezzük: koponya (arckoponya és agykoponya), teljes gerinc (nyaki gerinc, háti gerinc, ágyéki gerinc és keresztcsont), végtagi ízületek (váll, könyök, csukló, kézfej, csípő, térd, boka, lábfej), végtagok (felkar, alkar, comb, lábszár).
 • Központunkban nem végzünk nyaki lágyrész, gége, garat, mellkas, szív, emlő, has, kismedence, prosztata és here kontrasztanyagos MR-vizsgálatot.

Ami minden MR-vizsgálatra vonatkozik:

 • TB (NEAK) finanszírozott (térítésmentes) vizsgálatot nem végzünk, beutalót nem tudunk elfogadni.
 • Az MR-vizsgálat térítési díja egy adott anatómiai régióra vonatkozik (pl.: koponya, nyaki gerinc, ágyéki gerinc, bal térd, stb.), ahogyan az az áraknál fel is van tüntetve. Több anatómiai régió vizsgálatakor a térítési díj megfelelő többszöröse fizetendő. Külön anatómiai régiónak minősülnek a gerinc régiói (nyaki, háti, ágyéki, keresztcsonti szakasz), a végtagi ízületek (jobb és bal oldal; váll, könyök, csukló, kézfej, térd, boka, lábfej) és a végtagok is (jobb és bal oldal; felkar, alkar, comb, lábszár).
 • A vizsgálat ára tartalmazza az elvégzett vizsgálatot, 1 db cd lemezt VAGY pendrive-ot (adathordozó) a képanyaggal (Ön választ!), amelyet a vizsgálat után odaadunk, illetve a szöveges radiológiai szakorvosi kiértékelést.
 • Az MR-vizsgálat szöveges írásos radiológiai szakorvosi kiértékelését legkésőbb a vizsgálatot követő harmadik munkanapon (a vizsgálati nap a 0-ik nap) 20:00-ig a megbeszélt módon (e-mail, személyes átvétel vagy külön térítési díj ellenében postai úton feladásra kerül) eljuttatjuk a páciens részére.
 • A vizsgálat ára nem tartalmazza a lelettel kapcsolatos szakorvosi konzultációt és felvilágosítást. A lelet eredményével kapcsolatban a személyzet semmilyen felvilágosítást nem adhat, ez a kezelőorvos (beutaló szakorvos) feladata.

Az alábbi esetekben nem végezhető el az MR-vizsgálat:

 1. ha a páciensnél szívritmusszabályzó (pacemaker) beültetésére,
 2. bizonyos típusú fém szívbillentyű beépítésére került sor, illetve
 3. ha agyi értágulat (aneurizma) ellátása során kapcsot (klipet) alkalmaztak.
 • Központunkban MR-kompatibilis pacemaker esetén sem végzünk MR-vizsgálatot.
 • Számos más esetben is ellenjavalt lehet az MR-vizsgálat elvégzése, ha bármilyen betegsége vagy korábbi műtétje volt, azt jelezze telefonon már a bejelentkezés alkalmával.

Két fontos szempont is van a vizsgálat elvégezhetősége szempontjából:

 1. a páciens testsúlya (elbírja-e az ágy a pácienst): 130 kg a súlyhatár!
 2. a mellkas és/vagy a has legnagyobb átmérője (befér-e a páciens a gépbe): ezt fekvő helyzetben kell lemérni, a talaj és a mellkas és/vagy a has legmagasabb pontja közötti távolság: 30 cm a határ!
 • A vizsgálat alatt lehetőség van arra, hogy egy (nem több) hozzátartozó is jelen legyen a pácienssel együtt, így nyugodtabban tudnak feküdni, amíg a vizsgálat folyik. Természetesen ilyenkor a kísérőre is a fenti szabályok, előírások vonatkoznak.
 • Altatásban, bódításban nem végzünk MR-vizsgálatot.

Alapos szakorvosi vizsgálat + hatékony kezelés

Bármilyen jellegű panaszokat vagy tüneteket csak úgy szabad, és lehet hatékonyan kezelni, ha tudjuk azoknak a kiváltó okát.

Ezért fontos, hogy bármilyen jellegű panaszok vagy tünetek esetén mindig forduljunk szakorvoshoz, ahol a megfelelő kivizsgálást követően (panaszok és tünetek elemzése, értékelése, általános orvosi és szakorvosi fizikális vizsgálat, laboratóriumi vizsgálatok, MRI, kiegészítő vizsgálatok) személyre szabottan lehet a megfelelő kezelést összeállítani.

A tüneti kezeléseken túl rendelkezünk oki kezelésekkel is, melyek az alapbetegségtől függenek.

Manapság számos olyan, nem műtéti terápiás lehetőség biztosított, amellyel a panaszok és a tünetek megszüntethetőek és az alapbetegség is kezelhető.

Centro – Medical Egészségügyi Központ – 20 éve az egészség szolgálatában

Egészségügyi Központunk fő profilja a mozgásszervi és idegrendszeri betegségek, illetve differenciál-diagnosztikai problémák gyors és szakszerű kivizsgálása és kezelése. Számos olyan modern terápiás eljárással rendelkezünk (melyekről részletesen olvashat honlapunkon), melyek kombinációjával, nem műtéti módszerekkel jól kezelhetőek az ilyen állapotok.

További információkat talál az egészséges életmódról, anatómiáról, élettanról, betegségekről, vizsgálati módszerekről a “Tájékoztatók” címszó alatt.

Térítési és szolgáltatási díjainkat megtalálja az “Árak” címszó alatt.

Amennyiben kérdése van, vagy időpontot szeretne egyeztetni, kérjük hívja központunkat, ahol készséggel állunk rendelkezésére!

Natív MR-vizsgálat normál ára: 38.000 HUF, kedvezményes ára: 33.000 HUF * | Kontrasztanyagos MR-vizsgálat normál ára: 76.000 HUF, kedvezményes ára: 66.000 HUF * (* A kedvezményes árak kizárólag egy összegben történő előre átutalás vagy előre fizetés esetén érvényesek. A vizsgálatkor, a helyszínen történő fizetés esetén a normál ár van érvényben.)

Jelentkezés vizsgálatra vagy kezelésre

Maximálisan feltölthető dokumentum: 5 db, teljes méret: 5MB.
Adatvédelmi tájékoztatónk ide kattintva megtekinthető