Bejelentkezés:
Hétfő - Péntek: 07:00 - 20:00

Telefonszám:
+36 1 243 1010

SARS-CoV-2 ellenanyagok (IgM, IgG)

Panel: SARS-CoV-2 ellenanyagok IgM, IgG.

Ha kíváncsi rá, hogy átesett-e az új koronavírus-fertőzésen, vagy hatékony-e a védőoltás, egy vérvételből kideríthető! COVID ellenanyag teszt.

A SARS-CoV-2 IgM antitest szerológiai vizsgálattal az akut (heveny), közelmúltbeli fertőzés detektálható. A teszt a PCR kimutathatóság után már 3-4 nappal jelzi a vírusfertőzést és mivel a teszt elvégzése teljes vérből történik, kiküszöböli a mintavétel hibájából adódó fals negatív PCR eredményeket. A teszt további előnye a PCR teszttel szemben a gyorsabb eredmény közlési idő is.

A SARS-CoV-2 IgG antitest szerológiai meghatározása alkalmas a már lezajlott fertőzésre adott immunválasz kimutatására, mely a vírus ellen kialakult védettséget is jelzi, illetve a védőoltás hatására is ez az antitest termelődik. Ezen antitest szerológiai vizsgálata a fertőzött beteg immunrendszere által termelt specifikus IgG antitesteket mutatja ki, melyek a tünetek jelentkezése utáni néhány naptól 2 hétig terjedő időszakban jelennek meg. A specifikus IgG antitestek a betegség tünetes stádiumában már kimutathatóak, sőt azután is, hogy a PCR technikával kimutatható vírus RNS már nem detektálható.

Covid ellenanyag panel

Az IgG antitest vizsgálat segíti azoknak a korábban megfertőződött betegeknek az azonosítását is, akik felgyógyultak és valószínűleg védetté váltak. Azon személyek is kiszűrhetők, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

A teszt nem mutat keresztreakciót 43 különböző klinikai kórképben, a teszt alkalmas a COVID-19 megkülönböztetésére a szezonális influenzától. Ez kiemelt jelentőségű lehet az őszi szokásos influenzajárvány esetén a fertőzések megkülönböztetésében.

A lelet elkészülésének ideje: 3 munkanap (hétköznap 07:00-12:00-ig levett minták esetén, egyébként 4 munkanap).

Ezen vizsgálatok bármikor elvégezhetőek, nem szükséges éhgyomorra lenni, lehet előtte enni-inni.

A panel ára: 18.000 HUF (külön számolva: IgM 8.000 HUF, IgG 10.000 HUF).

aktuális akció

BEJELENTKEZÉS HÉTFŐTŐL-PÉNTEKIG 00:70-20:00-IG

TELEFONSZÁM: 06 1 243 1010