Panel: SARS-CoV-2 ellenanyagok IgM, IgG.

Ha kíváncsi rá, hogy átesett-e az új koronavírus-fertőzésen, vagy hatékony-e a védőoltás, egy vérvételből kideríthető! COVID ellenanyag teszt.

A SARS-CoV-2 IgM antitest szerológiai vizsgálattal az akut (heveny), közelmúltbeli fertőzés detektálható. A teszt a PCR kimutathatóság után már 3-4 nappal jelzi a vírusfertőzést és mivel a teszt elvégzése teljes vérből történik, kiküszöböli a mintavétel hibájából adódó fals negatív PCR eredményeket. A teszt további előnye a PCR teszttel szemben a gyorsabb eredmény közlési idő is.

A SARS-CoV-2 IgG antitest szerológiai meghatározása alkalmas a már lezajlott fertőzésre adott immunválasz kimutatására, mely a vírus ellen kialakult védettséget is jelzi, illetve a védőoltás hatására is ez az antitest termelődik. Ezen antitest szerológiai vizsgálata a fertőzött beteg immunrendszere által termelt specifikus IgG antitesteket mutatja ki, melyek a tünetek jelentkezése utáni néhány naptól 2 hétig terjedő időszakban jelennek meg. A specifikus IgG antitestek a betegség tünetes stádiumában már kimutathatóak, sőt azután is, hogy a PCR technikával kimutatható vírus RNS már nem detektálható.

Az IgG antitest vizsgálat segíti azoknak a korábban megfertőződött betegeknek az azonosítását is, akik felgyógyultak és valószínűleg védetté váltak. Azon személyek is kiszűrhetők, akik tünetmentesen estek át a fertőzésen és valószínűsíthetően kialakult szervezetükben az immunitás.

A teszt nem mutat keresztreakciót 43 különböző klinikai kórképben, a teszt alkalmas a COVID-19 megkülönböztetésére a szezonális influenzától. Ez kiemelt jelentőségű lehet az őszi szokásos influenzajárvány esetén a fertőzések megkülönböztetésében.

A lelet elkészülésének ideje: 3 munkanap (hétköznap 07:00-12:00-ig levett minták esetén, egyébként 4 munkanap).

Ezen vizsgálatok bármikor elvégezhetőek, nem szükséges éhgyomorra lenni, lehet előtte enni-inni.

A panel ára: 18.000 HUF (külön számolva: IgM 9.000 HUF, IgG 9.000 HUF).

Jelentkezés vizsgálatra vagy kezelésre

Maximálisan feltölthető dokumentum: 5 db, teljes méret: 5MB.
Adatvédelmi tájékoztatónk ide kattintva megtekinthető

Fontos információk

Tisztelt Pácienseink!

Kérjük, hogy központunkba kísérőt ne hozzanak magukkal. Kísérőt kizárólag MRI-vizsgálatra engedünk be klausztrofóbiás páciens esetén. Szakorvosi vizsgálatra, vérvételre kísérőt nem engedünk be. Kísérő központunkon kívül tud várakozni.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy átmenetileg egészségpénztári számlát nem tudunk kiállítaniHamarosan elhárul ezen nehézség, addig is szíves türelmüket és megértésüket kérjük.