lCentro-Medical Szakorvosi Magánrendelő MRI vizsgálat, Ultrahang vizsgálat - Diagnosztikai Magánrendelő

Cardio CT vizsgálat

A szívkoszorúerek gyors, pontos, fájdalommentes vizsgálata, még a tünetek előtt.

 

 

 

A XXI. század elején Magyarországon a vezető halálokok között szereplenek a szív- és érrendszeri megbetegedések. Az egészségtudatos életmód és a rendszeres sportolás mellett fontos, hogy az olyan rejtett, apró eltéréseket is feltárjuk a szív működésében, amelyek későbbi felismerése komolyabb betegségek kialakulásához vezethet.

 

 

 

 

 

A 16 szeletes  cardio-CT berendezés a milliméternél is vékonyabb szeletekben készít képeket a mozgó szívről. Az így elkészült képsorozatból a készülék képes három dimenzióban megjeleníteni a szívet és a koszorúereket.  Ezáltal lehetőség nyílik a különféle kórós elváltozások képi megjelenítésére és elhelyezkedésének, kiterjedésének pontos meghatározására.

 

 

 

Ez a vizsgálat lehetővé teszi, hogy negatív vizsgálati lelet birtokában a koszorúérbetegség, vagy az infarktus lehetőségét 97-99%-os valószínűséggel kizárhassuk.

 

 

 

A vizsgálat menete:

 

 

 

A vizsgálatot előzetes orvosi konzultáció kell, hogy megelőzze, amely a páciens megfelelő előkészítését is magában foglalja (gyógyszerszedés, szívfrekvencia optimális beállítása). Közvetlenül a vizsgálatot megelőzően a páciens vénásan kontrasztanyagot kap. Ezt követően a CT berendezés több száz képet készít. A vizsgálatot végző gép zajtalan, nem okoz bezártságérzést.

 

 

 

 

 

A vizsgálat előnyei:

 

 

 

- a  cardio-CT teljes képet ad a a szív koszorúér rendszeréről;

 

- 97-99 %-os biztonsággal képes kizárni a koszorúér-szűkületet;

 

 

 

Információt ad:

 

- az erek belső állapotáról,

 

- a szív vénás rendszeréről,

 

- a szív összehúzó képességéről;

 

 

 

- képes a koszorúerek rendellenes fejlődésének kimutatására;

 

- megmutatja az erek meszesedésének helyét és mértékét is;

 

- az eljárás „terhelés nélkül” a szív nyugalmi állapotában is képes kimutatni a rendellenességeket;

 

- a cardio-CT nem igényel kórházi bennfekvést, a páciens  normális napi aktivitását alig zavarja a mindössze 30 perces vizsgálat;

 

- fájdalommentes, nem jelent megterhelést a vizsgált személy számára.

 

 

A vizsgálat biztonságos, hiszen alkalmazásával kiküszöbölhető a szívkatéterezés során esetlegesen fellépő szövődmények (pl.: helyi vérzés, koszorúér-repedés, embólia).
 
Tájékoztató a cardio-CT vizsgálat végzéséről
 
A kontrasztanyagot intravénás injekció formájában juttatjuk be a szervezetbe.

A cardio-CT-vizsgálat helyszínén a kontrasztanyag beadása előtt a páciens részéről a beleegyező nyilatkozat aláírása kötelező.
A cardio-CT-vizsgálatot minimális várakozási, illetve előjegyzési idővel (kb. 10-14 napon belül) tudjuk elvégeztetni szolgáltató partnerünknél.

 

A cardio-CT-vizsgálat előtt és után szakorvosi vizsgálat és konzultáció történik, mely minden esetben kötelező, még akkor is, ha már történt korábban szakorvosi vizsgálat.

A cardio-CT-vizsgálat térítési díját a vizsgálat előtt kell kiegyenlíteni, a vizsgálat helyszínén.

OEP finanszírozott (térítésmentes) vizsgálatot nem végzünk, beutalót nem tudunk elfogadni.

További információkat talál az egészséges életmódról, anatómiáról, élettanról, betegségekről, vizsgálati módszerekről a "Cikkek/Rovatok" címszó alatt.

Térítési és szolgáltatási díjainkat megtalálja az "Árak" címszó alatt.

Amennyiben kérdése van, vagy időpontot szeretne egyeztetni, kérjük hívja rendelőnket, ahol készséggel állunk rendelkezésére!